All for Joomla The Word of Web Design

Какво да се направи, ако се установи неправилна функция?

Какво могат да забележат родителите? Стоене и спане с отворена уста при здрави деца и парафункция – смукане на език, ако е тя е свързана с издаване на звук. Злоядите деца предпочитат кашави храни и родителите особено бабите, често стимулират това, за да са сигурни, че детето им е нахранено.

Тук трябва да се намеси ортодонт и/или логопед. Целта е да се нормализира функцията чрез миогимнастика.

 

Миогимнастиката е система от упражнения, които се прилагат за нормализиране тонуса на мускулите в лицевата област с цел да се осигури правилна функция.

Зъбите, алвеоларния гребен и челюстните кости са подложени на непрекъснатото действие на лицевите мускули – дъвкателни и мимически. Те са много на брой и различни по сила на действие. За развитието на правилна захапка и добре подредени зъбни дъги най-важното условие е да има баланс между тези мускули.

Как може да се нормализират функциите?

  1. Първото, което трябва да се направи, да се премахне причината за променената функция. Най-често това са възпалителни заболявания на горните дихателни пътища, алергии, къса юздичка на езика и други по-редки причини.
  2. След отстраняване на причината, ортодонтът предписва съответните за дадеда мускулна група упражнения. Те могат да са единични, докато детето свикне и тренира съответните мускули, могат да са комплекс от упражнения, могат последователно да се утежняват.
  3. Продължителността на упражненията е дълга моделирането на мускулите отнема година, повече от година. Пациентът трябва да е упорит и много изпълнителен, за да има успех.
  4. You tube – миогимнастика в ортодонтията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *